Welkom in Gorssel

Een pittoresk dorpje gelegen in de Gelderse Achterhoek, omringd door prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Gorssel biedt een ontspannen en idyllische omgeving, waar u kunt genieten van de rust en stilte van het platteland, zonder dat u ver weg hoeft te gaan van de stedelijke voorzieningen.

Gorssel staat bekend om haar prachtige landschap, met uitgestrekte velden, weiden en bossen. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden. Of u kunt een bezoek brengen aan de Gorsselse Heide, een uitgestrekt heidegebied dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna.

Naast de natuur, biedt Gorssel ook een rijke culturele ervaring. Het Museum MORE is hier gevestigd, een museum voor modern realisme met een indrukwekkende collectie van werken van beroemde Nederlandse kunstenaars. Het museum is gehuisvest in een voormalige kerk en heeft een prachtige architectuur.

Als u op zoek bent naar een unieke culinaire ervaring, dan is Gusto dé plek om te bezoeken. Dit bekroonde restaurant staat bekend om zijn smaakvolle gerechten en prachtige presentatie. Het restaurant is gelegen aan de Hoofdstraat in Gorssel en biedt een gezellige sfeer en een uitgebreide menukaart. Of u nu wilt genieten van een uitgebreid diner of gewoon een drankje wilt doen aan de bar, bij Gusto bent u aan het juiste adres.

Gorssel is ook een perfecte locatie voor een dagje uit met het hele gezin. Bezoek kinderboerderij De Koperen Ezel, waar u kunt kennismaken met verschillende dieren en kunt genieten van een mooie wandeling in de omgeving. Of bezoek speelparadijs De Toverbal, waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken in de speeltuin en met verschillende activiteiten.

Gorssel biedt dus voor elk wat wils, of u nu op zoek bent naar natuur, cultuur, culinaire ervaringen of gezinsactiviteiten. Kom en ontdek dit prachtige dorpje in de Gelderse Achterhoek en laat u betoveren door de unieke charme van Gorssel, met Gusto als een van de hoogtepunten van uw bezoek.

Tramstation Gorssel
het markante stationsgebouwtje aan de Van der Capellenlaan.